Geleceğin İş Fikirleri | Yeni İş Fikirleri
Merhabalar, geleceğin İş Fikirleri arasında artık ” Freelancer ” olmak var. İnsanlar bir yere bağlanmak, uzun yıllar aynı işi yapmak ya da sabah 8 akşam 5 mesailerine katlanmak istemiyor. Hem Freelancer olmak isteyenler hem bir girişim oluşturmak isteyenler için Geleceğin İş Fikirlerini bu yazımızda sizler için derledik.
İçindekiler
1- Danışmanlık Şirketi Kurmak
Geleceğin iş modellerinden biride danışmanlık. İyi bildiğiniz bir konuda Freelancer olarak danışmanlık hizmeti vererek aylık geçiminizi sağlayabilirsiniz. Bu kapsamda aylık 1000 TL ile aylık 7000 TL arası kazanan danışmanlar mevcuttur.
Geleceğin iş modeli kapsamında saymamızın sebebi ise işini freelancer olarak yapmak isteyenlerin sayısının artması ve iş verenlerin sürekli danışmanlık almak yerine uygun fiyata ihtiyacı olduğu konuda istediği danışmanı ayarlayabilme özgürlüğünün, teknoloji sayesinde artmasıdır.
2- Online Eğitim Sitesi Kurmak
Artık tek bir konuda yeteneği olanın iş bileni iş bulamayacağı bir çağa girdik. Eskiden 1 yetenek ile 3 farklı iş yapabilirken şimdi 3 yetenek ile 1 iş zor yapılabiliyor. İnsanlar daha fazla yetenek sahibi olabilmek için çevrimiçi kurslara yöneldi. Bu durumda online eğitimlerin popülerliğini arttırdı.
İnsanlar evlerinde, iş yerlerinde, yolda seyahat ederken istediği eğitimi alabilmenin özgürlüğünü tattı. Bu alanda ki talebin ileride daha da artmasını bekliyoruz. Bildiğin bir konuda eğitim vermen sana çok iyi bir gelir kazandıracaktır. Online eğitim veren sitelere içerikler üretebilir ya da kendi online eğitim veren siteni kurabilirsin. Buna özel mobil uygulamanı geliştirebilirsin. Geleceğin iş modellerinden biride kesinlikle online eğitimler olduğu apaçık ortada.
3- Dijital Pazarlama Ajansı Kurmak
Dijital pazarlama son birkaç yıldır olağanüstü bir şekilde popülerleşti. Artık sokakta yürürken adres sorduğumuz kişinin dijital pazarlama uzmanı olma ihtimali çok yüksek. Ancak buna kesinlikle aldanmayın. Kendini geliştirmiş ve bu konuda bir şeyler yapmak isteyen dijital pazarlama uzmanı sayısı oldukça azdır. Nitekim büyük şirketler, kendini iyi geliştirmiş dijital pazarlama uzmanı arayışındalar.
Geleceğin iş fikirleri arasında yer alan Dijital Pazarlama Uzmanı olmak size çok yüksek gelirler sağlayabilir. Üstelik bu işi Freelancer olarak da yapabilirsiniz. Aylık gelirleri 5.000 TL ile 10.000+ TL arasında değişmektedir.
Dijital pazarlama için gencesor.com adresine göz atabilirsiniz.
4- 3D Yazıcı Şirketi Kurmak
Bir ihtiyacınız olduğunda girersiniz google’a ve istediğiniz ürünü seçersiniz, şanslıysanız yarın değilseniz 1 hafta içinde kapınızda olur. Sizce de gelecek için çok ilkel değil midir bu yöntem ?
Geleceğin iş modellerinden biri 3 boyutlu yazıcı şirketi kurmak olacaktır. Teknolojinin gelişmesi ile insanlar kendi ihtiyaçlarını evde üretmek isteyecekler. Hatta kendi üretip kendi satmak isteyecek. 70’lerde İstanbul’dan arsa almak ile bugün 3D Yazıcı şirketi kurma fikri aynı yatırım potansiyeline sahiptir. Üstelik bu yatırımın geri dönüşü oldukça hızlı olacağa benziyor.
3D yazıcı ile batarya üretildiğini biliyor muydun ? Göz atmak için yazımıza gidebilirsin.
5- Youtuber Olmak
Neden geleceğin iş modellerinde bir Youtuber’lık olmasın ki ? Üstelik geliri yüksek ve şöhreti varken ? Geç kalmadık mı? Dediğinizi duyar gibiyim. Görüntülü reklam yapılabilecek servisler yeni bir teknoloji çıkmadığı sürece devam edecektir. Çünkü şirketler bir şeyler üretir, insanlar bunu almak ister. O arada ki rekabeti sağlayacak, marka bilinirliğini arttıracak olan şey Dijital Pazarlama ve onunda detayı olan görüntülü reklamlardır.
Sende youtuber olarak sevdiğin konulardan bahsedebilir, sevdiğin işi yapabilirsin. Böylece sevdiğin işi yaparken bir yandan da para kazanabilirsin. Yani bugün geç kalmadın, yarında geç kalacağını sanmıyoruz.
Youtuber olmak senin için iyi bir tercih olabilir.
6- Mobil Uygulama & Developer Olmak
Mobil uygulamalar son 6-7 yıldır hayatımızın vazgeçilmezi oldu diyebiliriz. Hatta öyle ki 10 yıllardır hayatımızdaymış gibi alışkanlık haline döndü. Sabah uyandın, telefonu eline aldın ve merhaba dijital çağ, hoş geldiniz mobil uygulamalar. Hayatımızın her alanında bu kadar çok mobil uygulama olması rekabetin arttığı ve daha da artacağı anlamına geliyor.
İyi bir developer olmak seni gelecekte birkaç adım öne taşıyacak. Bu işi de ister Freelancer olarak yapın isterseniz de kendi şirketinizi kurarak mobil uygulamalar geliştirmeyi hedefleyin.
Hatta bu konuda eğitimlerde verebilirsiniz. Geleceğin iş modellerinin arasında kesinlikle mobil uygulama geliştiricisi olmak yer alacaktır. Kazandığı aylık gelirler ise en az 5.000 TL ile 20.000+TL arasında yer almaktadır.
Hayat kurtaran 9 mobil uygulama yazımıza göz attın mı ? Harika mobil uygulamalar mevcut.
7- Stok Fotoğraf veya Video Çekmek
Görüntülü reklam ağlarından bahsetmiştim. Her geçen gün şirketlerin ve küçük start-up’ların sayıları artmaktadır. Rekabet fazla olduğundan reklam yarışları gün geçtikçe kızışmaktadır. Eskiden 1 reklamı TV’de 1 ay döndürürken şimdi belki de saat başı farklı reklamlar dijital mecralarda yerini aldı bile.
Stok fotoğraf ve video çekerek, senin fotoğraflarının veya videolarının içerik üreten dijital pazarlama uzmanları, blogerlar ya da youtuber’ların kullanmasını sağlayabilirsin. Üstelik bunu aktif bir işin varken pasif gelir elde etmek içinde kullanabilirsin. Kaliteli görsel veya videoların sayısı şuan ki potansiyeli karşılamakta oldukça yetersiz.
Geleceğin iş modellerinden biri kesinlikle stok fotoğrafçılık veya video çekmek olacaktır.
8- Web Seminer Platformu
Online eğitimlerin önemini ve iyi para kazandırdıklarından bahsetmiştim. Birde işin Web seminer vermek isteyen kişiler tarafı var. Onlara yönelik bir platform oluşturabilirseniz, isteyen istediği seminere online ortamda biletini alıp katılacaktır.
Online eğitimin farklı bir versiyonu olan bu web seminer işi güzel bir platform ile kesinlikle geleceğin vazgeçilmez işlerinden olacağa benziyor.
9- Sanal Asistan
Bu konuda önünüzde iki yol var aslında. Birincisi sanal asistan siz olursunuz ve 1. maddede belirttiğim danışmanlık hizmeti gibi faaliyetlerin daha basitini, dijital düzeyde gerçekleştirirsiniz. 2.si ise şirketlere, start-up’lara ya da kişilere özel, sanal asistan kodlarsınız. Böylece kişiselleştirilmiş bir yapay zeka ile insanlara danışmanlık sağlamış olursunuz.
Biraz zor olsa da dünyanın geleceği noktalardan biri kesinlikle Kişiselleştirilmiş Sanal Asistan olacaktır.
Geleceğin İş Fikirleri Yazımızın Devamını İsterseniz Yorum Bırakabilirsiniz.
10- Geleceğin İş Fikirleri : Transkripsiyon Hizmeti
Transkripsiyon, ses dosyalarını aldığınız, dinlediğiniz ve yazılı içeriğe dönüştürdüğünüz yerdir. Günümüzde podcastler oldukça popülerleşti. Bazen sesli dinlediğimiz şeylerin yazılı olarak da orada olmasını isteriz. Youtube için sesli ve görsel olarak yer alan bir içeriğin birde altyazısı olmasını isteyebiliriz nitekim buna ihtiyaç duyan işitme engelli insanların olacağını da düşünürsek. İşte Transkripsiyon hizmeti sayesinde bu tür içeriklere alt yazı ekleme işlemi yapabilirsiniz. İlerde bu iş o kadar popüler olacak ki kendi işletmenizi kurabilir sektörde öncü olabilirsiniz. Bir düşünün derim 🙂
11- Son Kullanıcı Testi
Şirketler bir ürün, oyun ya da hizmet geliştirdiğinde birçok sorun ortaya çıkabiliyor. Bunun önüne geçmede ki en büyük etkenlerden biride ” Son Kullanıcı Testi ” olacaktır. Bu iş fikrinde siz kendiniz son kullanıcı olabilirsiniz ya da daha büyük bir iş fikri ile son kullanıcı ekibi oluşturabilirsiniz.
Şirketlere ürünlerinizin tüm özelliklerini test edebileceğinizi söyleyebilir ve buradan gelir elde edebilirsiniz. Hali hazırda şirketler böyle deneyimli son kullanıcılarına hatalarını söylemeleri için oldukça yüklü miktarda maaş vermektedirler.
12- Paylaşımlı Araç & Gereç
İnsanlar bazı araç gereçlere çok az ihtiyaç duyar. Ancak ihtiyaç duyduklarında da yanında olmalarını isterler. Bu tür araç gereçleri uygun fiyatlara sağlamak, geleceğin iş modellerinden olacaktır. Örneğin Martı Scooter, İstanbul’da bir çok noktada ulaşımı kolaylaştırmaya başladı bile. İnsanlar evlerinin önünden durağa kadar Martı Scooter ile geliyor ve oradan Metro ile yoluna devam ediyor. Bu tür paylaşımlı araçların gelecekte artacağı aşikar. Bu konuda bir çalışma yapabilirsiniz. Geleceğin iş fikirleri arasında paylaşımlı araçlar önemli yer tutacak.
Sizde yerinizi alsanız iyi olur. 🙂
13- Robotik Kodlama ve Robot Bakımları
2021 Yılı henüz robotların çağı olmadı ancak başlangıcı olduğu kesin. Robotları, otonom araçları çoktan kullanmaya başladık bile. Eğer geleceğin iş kollarını merak ediyorsan bunlardan biri kesinlikle Robotik Kodlama olacaktır.
Sende kendini bu alanda geliştirebilirsen işin hazır.
14- Geleceğin İş Fikirleri : Yapay Zeka Uzmanı
Artık bilgisayarların okuyamadığımız sayıları çarpabilmesi, satrançta bizi yenmesi ya da bir şeyleri araştırmak dışında da kullanacağımız zaman geldi. Yeni bir dünya kurmak için yapay zekaya ihtiyaç var. Dünyayı değiştirmek ya da uzak galaksilere gitmek için insanoğlundan çok daha hızlı ve çok daha mantıklı düşünecek bir ‘yapay zeka ‘ ihtiyacı olacak. Bunu tabii ki Yapay Zeka ile sağlamaya çalışacaklar. Yapay zeka, şuanda insanlığın geleceğini hayal ettiğimizde bir bebeğin emekleme aşaması gibi diyebiliriz. Henüz sesimizi tanıyor, görüntümüzü tanıyor. Bazı küçük anlamlar çıkarıyor ama başlı başına düşünme yetisine sahip değil. Makine öğrenmesi prensipleri ile yapay zeka üzerine bir iş kurmak geleceği beklemektense geleceğe gitmek anlamına gelmektedir. İyi bir yapay zeka uzmanı olmak istemez misin ?
15- Nesnelerin İnterneti Hizmeti
Büyük fabrikalar, şirketler, holdingler ve hatta devletler. Nesnelerin interneti herkese kolaylık sağlamanın yanında verimliliği en üst düzeye çıkarmanın bir yolu. Bu alanda hizmet veren bir girişimi başlatabilirsiniz.
Sizde Nesnelerin interneti hakkında daha detaylı bilgi için yazımıza göz atabilirsin.
16- ChatBot Hizmeti
Sanıyorum herkes bir kez bile olmuş olsa da Chatbot hizmetinden faydalanmıştır. Bir web sitesine girdiğinizde gideceğiniz hizmete kadar sizi yönlendiren o basit uygulamalar. Gelecekte bu iş modeli oldukça önem kazanacağa benziyor. Çünkü şirketler insanlara para ödemek ve işin stresi ile uğraşmak yerine denilen şekilde müşteriyi yönlendiren ve daha az maliyetli olan chatbot kullanmak isteyecektir. Sende bu alanda çalışabilirsin. Chatbot servisi kurabilir, şirketlere bu hizmetini satabilirsin.
17- Drone Satmak ve Bakım Hizmeti
Dronelar henüz yeni hayatımıza girmesine karşın oldukça hızlı popülerleşti. Gelecekte ise önemi daha da artacağa benziyor. İş fikirleri arasında drone satmak ve onun bakım hizmetini katmamak çok acemice olurdu. Oldukça karlı bir iş fikri olacağa benziyor. Senin bu konuda ki düşüncen nedir ?
18- Geleceğin İş Fikirleri : Kişiselleştirilebilir Ürünler
Kişiye özel ürünler yalın üretimin geleceği son noktadır. Eskiden bir otomobil üretilip herkese aynı ayarda satılırdı. Çünkü bir ürünün farklı model veya renklerde üretilmesi o işletme için katlanılması gereken yüksek bir maliyet doğurmaktaydı.
Şimdi ise almak istediğin ürünün farklı modellerini aralarında fiyat farkı olmadan alabiliyorsun. Otomasyonu kişiye özel kılmak geleceğin teknolojilerinden olacağı zaten belli.
Bu iş fikrinde ise insanların kendilerini özel hissedeceği ürünler tasarlıyorsunuz.
Kişiye özel ürünler, müşteri kendini özel hissedeceğinden dolayı tercih edilme sebebidir. Özel baskılı bardaklar, kitaplar, kalemler.
Sıradaki iş fikrine geçelim.
19- Sosyal Medya Yöneticiliği
İşletmeler artık sosyal medya hesaplarına vakit ayırmak istemiyor. Zaman ayırsalar bile bu işi bir uzman kadar iyi yapamıyorlar. Gelecekte sosyal medya daha da önemli hale geleceğinden bu alanda bir kariyer ve iş fikri size güzel bir gelir kapısı olacağa benziyor.
20 – Veri Analisti Olmak
İnsanlık tarihinden bu yana üretilen verilerin toplamı son on yılda üretilen verilerden daha az olduğunu bilseydiniz sanırım kafayı yerdiniz. Gerçek bu ! İnsanlık gelişiyor ve dünya değişiyor. Veri analistleri ise bu değişimi takip etme yeteneğinde olan tek kişilerdir. Tüm verileri biriktiriyor, analiz ediyor ve yorumluyor.
Hatta görsel bir sunuya dönüştürerek, işin uzmanı olmayan kişilerce anlaşılmasını sağlıyorlar. Bugün her şirkette veri analist uzmanı yer almaktadır. Bu kişilerin sayısı ise her geçen gün artmaktadır. Kendini bu alanda geliştirebilirsen gelecek ellerinde olacaktır.
Veri analizi nedir ? İşte tüm yönleriyle veri analizi.
Bu yazımızda sizler için geleceğin iş fikirleri olarak 20 iş fikri derledik. Devamını istiyorsanız yorum olarak belirtmeyi unutmayın. 🙂
Eline sağlık on numara fikirler gerçekten! 🙂