Hakkımızda1

Kişisel Gelişim Kitabı Arayanlar Buraya: 5 Mükemmel Kitap

Merhaba Sevgili Gelişen Kariyerim okuyucusu her şeyden önce nasılsın? Umarım iyisindir her şey yolundadır veya değilse bile her zaman söylediğim gibi her şey geçiyor. Şu an iyi hissetmiyor olabilirsin fakat bunun bir süreç olduğunu, geçeceğini ve iyi hissedeceğini kendine hatırlatmayı unutma. Klasik girişimi yaptığıma göre sizlere yazımdan biraz bahsedebilirim. Bugün seninle benim hayatımda bana çok büyük faydalar sağlayan 5 tane mükemmel kişisel gelişim kitabı paylaşacağım. Bu kitapları okuyarak hem kendini daha iyi hissedebilir hem de öğrendiklerini hayatına uygulayarak daha huzurlu-verimli hissettiğin bir yaşama adım atabilirsin. Yani umudum öyle olması yönünde.

Öncelikle kişisel gelişim kitaplarına bakış açın nasıl bilmiyorum fakat benim tutumum açıkçası çok iyi değildi, bana dayatan, baskı kuran şunu yap, koş, zıpla gibi gerçekçi olmayan kişisel gelişim kitapları ve ben bir türlü barışamadık. Onların samimiyetine güvenemedim ve uzun bir süre kişisel gelişim için kitaplardan uzak durdum fakat zaman içerisinde ben de bana göre olan yazarlar bulabildim elbette, anlayışımın uyuştuğu- uygulaması kolay ve etkili tavsiyelerle bana dokunanlar oldu.  Bugün de o yüzden kitaplığımdan beş kitap seçtim. Hadi o halde başlayalım.

Tanrı Daima Tebdil-i Kıyafet Gezer- Laurent Gounelle:

Her şeyden önce bu bir roman sevgili Gelişen Kariyerim okuyucusu, nasıl yani kişisel gelişim ve roman? Diye sorguladığını duyar gibiyim. Ben deneme tarzında yazılmış kişisel gelişimleri bir türlü sevemediğim için çok sevdiğim bir psikolog hocamın tavsiyesiyle tanışmıştım Laurent ile. Yazarın 5 kitabı daha var, hepsi roman şeklinde yazılmış kişisel gelişim kitapları. Hepsini bayılarak okumuş biri olarak ilk defa okuyacaksan diye sana bu kitabı tavsiye etmek istedim.

Gelelim kitabımızın içeriğine kitabımız intihar etmek için Eyfel Kulesinin en üstüne çıkmış bir kahramanla başlıyor ve tam intihar etmek üzereyken birisi onun hayatını kurtarıyor fakat bir şartı var: ‘’bundan sonra ne söylersem sorgusuz sualsiz yapacaksın!’’ karakterimiz zaten çaresiz ve tükenmiş olduğu için bunu kabul ediyor çünkü kaybedebileceği hiçbir şeyi yok. Ve sonra hayatının, kendinin dönüşümüne şahit oluyor. Roman şeklinde yazılmış bu kitap başlangıcından itibaren sürükleyiciliğini koruyor ve adama verilen her emri dikkatli şekilde dinlemen gerekiyor çünkü aslında bunların hepsi bir kişisel gelişim tavsiyesi!

Ben Laurent Gounelle tanıştığım için çok mutluyum, benim kişisel gelişime karşı tutumumu değiştiren bizzat onun kitapları oldu, lütfen sen de tanış. Eminim çok seveceksin. Bu arada Gounelle’nin biyografisine bakmanı da tavsiye ederim, başarı dolu kitaplarının arkadaşında psikiyatrist olması yatıyor, yani şişirilmiş bir balon değil tam tersine işin uzmanı bir isim.

2-Bilinçaltının Gücü – Joseph Murphy

Size tavsiye etmekten gurur duyduğum ikinci kitap ise ‘’Bilinçaltının Gücü’’, gurur duyarak öneriyorum evet çünkü ben bu kitabı Haziran 2019’da okumuştum ve Ağustos 2020’de kitap çok satanlar listesindeydi yine. Yani çok insana ulaşmış ve çok çok büyük bir kitleden güzel dönütler almış bir kitap.

Bu deneme şeklinde bölüm bölüm yazılmış bir kitap. Aslında hedefi seni önce bilincinle peşine ise bilinçaltınla tanıştırmak. Ben hayatta en kötü şeyin bilmemek olduğunu düşünürüm çünkü bilmediğimiz-anlamlandıramadığımız her şey bizi korkutur. Bilincimiz ve bilinçaltımız yaşamımızı üstüne kurduğumuz en önemli iki faktörken bunları bilmememizden daha kötü ne olabilir? Bilsek, tanısak hayatımız ne kadar kolaylaşır bir düşünsene!

Eğer sen de tanışmak istersen bilinçaltında neyin nasıl işlediğini görüp bu modifikasyonlardan, deformasyonlardan kurtulmak istersen bu kitap tam bir ilaç olacaktır senin için. Bilinçaltındaki engeller, insan ilişkilerinde yaşadığın sorunlar hatta kadın-erkek ilişkileri, evliliklerde her şeyden önemlisi ise mutluluğunda çok büyük bir sebeptir. Bunlarla tanışıp tanırsan düzeltebilir ve daha iyi bir hayata adım atabilirsin.

Üstelik benim bu kitapta her bölümün sonunda ‘’hatırlamaya değer fikirler’’ başlığı altında kısa öneriler ve özetler bulunuyor. Yani başucuna koyman için mükemmel bir kitap. 🙂

3-Pembe Fili Düşünme- Zeynep Selvili

En favorilerimden birisine geldik! En son okuduğum kişisel gelişim kitabı buydu fakat bence bu bir kişisel gelişim kitabından öte bir anıydı. Zeynep Hanım önce kendi panik atak yolculuğunu anlatmış devamında ise Psikolog ve Mindfullnes eğitmeni kimliğiyle kendimize neden ve nasıl şefkatli yaklaşabileceğimizi, ‘’neden bu benim başıma geldi?’’ demek yerine ‘’ben de insanım, neden benim başıma da gelmesin ki?’’ sorularının cevaplarını anlatmış hayatımızdaki amaları ve’ye dönüştürmenin sihrinden bahsetmiş.

Ben bu kitabı okurken defalarca keşke Zeynep Hanım ile bir oturup sohbet edebilsem dedim! Sanki yakın arkadaşımla keyifli bir sohbet ediyormuş gibi aktı gitti kitap, üstelik bana çok öğretti. Bu kitap sayesinde mindfullnesin ne olduğuna baktım, kendime ne kadar kötü ve katı davrandığımı fark ettim. Farkındalık için, kendini sevmeye nerden başlayacağını bilmiyorsan bir yol bulabilmen için muhteşem kitap sevgili gelişen kariyerim okuyucusu. Mutlaka okumalısınız. 🙂

4-Vazgeçebilmek- Guy Finley

Guy Finley’ı ilk okuduğumda inanılmaz kötü bir dönemdeydim, yoğun bir şekilde anksiyete atakları yaşıyordum ve o dönemde bu kitap bana o kadar iyi gelmişti ki! Başucu kitabım olmuştu, her sıkıştığımda ‘’gerçek ben’’ ‘’sahte ben’’ ayrımına sıkı sıkı tutunuyordum. Bu iki kavramı Guy Finley bu kitabında sana çok güzel açıklayacak, bu ne demek şimdi diye düşünmene gerek yok. Bana sıkı sıkıya tuttuğumu korkularımı, gerçekçi olmayan inançlarımdan vazgeçmem için muhteşem bi arkadaşlık yapmıştı. Mutlaka sen de bu kitaptan faydalanmalısın. Üstelik Guy Finley sadece bu kitapla bırakmadı peşine ‘’özgürleşebilmek’’ ve ‘’sevebilmek’’ adında iki kitap daha ekledi. Bunlar kadar iyiydi o ikiside ama benim tavsiyem Guy Finley ile bu kitapla tanışman.

5-Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı- Mark Manson:

Bu kitabı belki okumuşsunuzdur. Okumadıysanız bile eminim bir yerlerde mutlaka görmüşsünüzdür, popülaritesi oldukça yüksek bir kitap. Bu popülaritenin hakkını da veriyor bence. Size şunu diyor tam olarak ‘’Hayat başarısızlıklarla, kayıplarla, pişmanlıklarla doludur ve ölüm vardır. Hayatın önümüze çıkardığı tüm bu tatsızlıkları kabullendiğinizde (ve inan bana epeyce tatsızlık çıkartacaktır.), spritüel biçimde yenilmez olursunuz. Neticede ıstırabı aşmanın tek yolu önce ona katlanmayı öğrenmektir.’’ –syf.24-.

Bu alıntıdan sonra bir şey dememe gerek var mı bilmiyorum bence kitabın ne anlattığını oldukça açıklayıcı bir alıntı bu fakat yine de birkaç şey ekleyeyim elbette. Bu kitap size mutluluk için çabalamamanız gerektiğini arkanıza yaslanıp gelen her şeyi iyi veya kötü kabul ederek yaşamanız gerektiğini anlatıyor bunu yapamayan bizler içinse tavsiyelerde bulunuyor. Meditasyon hali dediğimiz anda kalmak, olma hali var ya aslında bunu diyor yıllardır her yerde duyduğumuz ve yapmakta zorlandığımız ‘’KEEP CALM’’ klişesini nasıl bir sözcükten hayat tarzına çevirebileceğimiz hakkında güzel tüyolar veriyor bize. Bu kitaba mutlaka bakmalısın bence.

Sevgili Gelişen Kariyerim okuyucusu, benim sana önerilerim elbette bunlarla sınırlı değil fakat okuduklarım arasında en sevdiklerime yer vermek istedim bu yazıda. Umarım bu yazıyı keyifle, sıkılmadan okumuşsundur. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere. Aa unutmadan, senin bu kitaplar içinde okudukların var mı ve yorumların  neler? Veya bana önerebileceğin harika bir kişisel gelişim kitabı var mı cebinde? Yorumlarda buluşalım!

Sana Gül Bahçesi Vadetmedim – Şizofreni

Kimya Mühendislerinin Okuması Gereken Kitaplar

Dünya Klasikleri Nelerdir?

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu